Montcada.info Fons Fotogràfic Montcada.info
 Usuaris
.Inicio.
  Publicar Foto
.
 General
  Presentació del Fons
  Qui Som?
  Preguntes Freqüents
  Amics del Fons
  Contactar
.
 Patrocinadors

.Hotel Ciutat de Montcada ****
  Hotel Ciutat de Montcada****
  C/ Verdi, 12 
  08110 Montcada i Reixac 
  Barcelona
  Tel  935 644 132
  Fax  902 945 883
  Reservar Habitación
  Reportaje Fotográfico del Hotel
  email
  www.hotelciutatdemontcada.com


.Copisterķa
  Copisteria Copia
  C/ Major, 28
  08110 Montcada i Reixac 
  Barcelona
  Tel  935 750 005
  Fax  935 754 296
  email
  www.copiacopisteria.com
 

Fons Fotogràfic
 Montcada.info

Presentació del Fons


Montcada i Reixac està experimentant grans canvis en la seva arquitectura i estructura, canviant l'entorn de forma severa; canvis fins i tot en la pròpia societat. En poc temps hem anat veient com desapareixien antigues coses i apareixien noves, gairebé com per art de magia. 

El Fons Fotogràfic de Montcada neix de la preocupació i l'objectiu de preservar la memòria històrica en imatges de la nostra localitat. L'arquitectura, les gents de Montcada, les festes i esdeveniments, la naturalesa, flora i fauna, els comerços i empreses, detalls i racons, vehicles, mobiliari urbà, la nostra forma de viure... Tot mereix ser documentat i fotografiat. 

L'objectiu del Fons Fotogràfic de Montcada, és crear un Fons o Banc de fotografies de Montcada, per a: Recopilar-les, catalogar-les, conservar-les per a sempre, i divulgar-les. Donar accés a historiadors, mitjans culturals, entitats, o ciutadans; que puguin tenir accés i gaudir de les mateixes. No només realitzar la funció de conservació, o de divulgació de les fotografies; també la de realitzar activitats culturals i populars que la impulsin... Com exposicions, concursos de fotografia, sortides fotogràfiques, etc. 

Creiem que és el moment... Aprofitar la revolució de la fotografia digital, perque qualsevol persona pot fer fotos; i la revolució d'Internet, perque tothom pot publicar de forma immediata i senzilla. 

Qualsevol persona, entitat, associació, o empresa, etc.; sigui o no sigui resident a Montcada, pot publicar les seves fotos de la nostra localitat a Montcada.info, per a la seva preservació i divulgació. 

Són del nostre interès tant les imatges de fotògrafs professionals, com de gent corrent o afeccionada a la fotografia... tant fotos artístiques de qualitat, com fotos senzilles i sense pretensions. Sabem que la majoria de fotos de ciutadans o entitats, es perden amb el pas dels anys; perque sense saber-ho llencen a les escombraries documents històrics que haurien de ser preservats; i també, imatges que haurien de ser captades, mai arriben a crear-se per falta de motivació.

El que ara no té massa interès, sí que ho té al pas dels anys... I el que en el present és culturalment irrellevant, es transforma en document històric al pas de les dècades. 

Sabem de les inquietuds de les persones que estimen Montcada; veient com sistemàticament desapareixen llocs d'interès cultural i arquitectònic: cases modernistes, antigues masies, la cerveseria d'estiu, fàbriques històriques com la Valentine, la degradació del medi ambient, etc. O apareixen nous barris, el soterrament de carreteres i vies, el pas de l'AVE, etc. Per tot això resulta d'especial importància immortalitzar imatges del vell, i del nou; de la tradició, i de la innovació. 

El Fons Fotogràfic de Montcada neix el 1 de gener de 2008, de la preocupació que tots aquests canvis en la nostra localitat, no esborrin per sempre la història arquitectònica i cultural de Montcada. Desitgem que almenys, quedi preservada en fotografies. La fotografia és un llegat imprescindible, cap a les generacions futures. 

Som una iniciativa privada cultural, sense ànim de lucre; apolítica, i sense finalitats reivindicatives.

Fotos digitals, fotos de paper o negatius transformades a digital; noves o antigues. Conservar les fotografies, tant la versió Web, com la versió original(alta resolució). I necessàriament crear sistemes de seguretat, perque davant qualsevol problema o catàstrofe, puguin ser salvades còpies... Mantenir l'arxiu local en diferents formats, i al mateix temps en servidors informàtics d´altres paisos. 

El Fons Fotogràfic de Montcada, té vocació de continuïtat en el temps. En l'actualitat en format online; i en el futur esdevindria Fundació.
 

Fons Fotogràfic de Montcada
(Montcada.info)

 

© Copyright 2008  montcada.info :: Projecte de Innovacion.es